Fit güllaç tarifi

Fit güllaç için malzemeler şöyle:

250 gr kadar paket güllaç1 su bardağı iri dövülmüş ceviz1.5 kaşık bal1 litre laktozsuz yarım yağlı sütVişne veya çilek, ceviz veya Hindistan cevizi tozu1 yemek kaşığı gül suyu

HAZIRLANIŞI:

Balı, ılık süte ekleyip karıştırın, ardından gül suyunu ekleyin. Derince bir kaba veya borcama bir miktar süt ilave edin. Kalıbınızın şekline göre güllaç yapraklarını yerleştirin. Her kata süt ekleyin. Dövülmüş cevizin bir miktarını serpip, üzerini tekrar güllaçla kaplayın. Tekrar süt ve bir kat daha ceviz ve yine güllaç, bu işlemi tekrarlayın. Kalan tüm sütü ekleyip streçle üstünü kapatıp dolaba alın. Ortalama 3-4 saat sonra buzdolabından alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir