Ardanın Ramazan Mutfağından Süleymaniye çorbası tarifi

Arda’nın Ramazan Mutfağı programının 13 Nisan 2021 tarihli bölümünde, sofraları şenlendiren Süleymaniye çorbası tarifi var.

MALZEMELER

3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 adet ince yemeklik doğranmış soğan1 adet rendelenmiş küçük boy havuç1 adet rendelenmiş küçük boy patates1 adet rendelenmiş küçük boy kabak2 diş sarımsak1 su bardağı kırmızı mercimek5+3 su bardağı sıcak suTuzKarabiber

Köftesi için

100 gr kıymaTuzKarabiber1 yemek kaşığı tereyağı

SÜLEYMANİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun. Ardından 1 yk. tereyağını ilave edin. İnce doğranmış soğanı içine ekleyin.

Havuç, kabak ve patatesi rendeleyin. Sebzelerin tamamını soğanın kızardığı tencereye ekleyin ve hafifçe kavurun. İçine 1 diş kadar sarımsak ekleyin. 1 kaşık un ilave edin.

1 bardak mercimeği tencereye koyun. 6 bardak kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak bir müddet pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.

Geniş bir tavada köfte malzemelerini yoğurun ve küçük toplar haline getirin. Köfteleri ayrı bir tavada kızartın. Ardından kaynayan çorbanın içine atın. 15 dakika pişirin ve çorbanız hazır!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir